Spor Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. e-Devlet’e yeni düzenleme geldi

e-Devlet’e yeni düzenleme geldi

admin admin -

e-Devlet Kapısı’na yeni bir dijital hizmet eklendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında yapılan Dijital Türkiye/Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2. Toplantısı’na başkanlık etti.

Yılmaz, bürokrasinin azaltılması ve e-Devlet çalışmalarının, milli yapay zeka stratejisi ve siber güvenlik kümelenmesi gibi adımlarla “‘Dijitalin Yüzyılı” için güçlü bir altyapı oluşturulduğunu söyledi.

2008 yılında açılan e-Devlet’in, 7 binden fazla hizmetin sunulduğu ve yaklaşık 64 milyon kullanıcı tarafından kullanılan bir platform haline dönüştüğünü belirten Yılmaz, “e-Devlet Kapısı’na giriş sayısı, geçen yıl 3,5 milyarı aşarken, aynı rakama bu yılın ekim ayında ulaşılmıştır. Yıl sonu hedefi ise 4,5 milyar giriş sayısını aşmaktır. Bu rakamlar bize milletimizin dijital kamu hizmetlerine teveccühünü ve e-Devlet altyapımızın ne kadar kullanıcı dostu olduğunu göstermektedir. Vatandaşlarımızın yüzde 95 memnuniyet oranıyla yoğun şekilde kullandığı e-Devlet kapısı, uluslararası endekslerde de başarısını kanıtlamaktadır. Avrupa Komisyonu’nun 2023 yılı ‘e-Devlet Kıyaslama Raporu’nda 10 sıra yükselerek 35 ülke arasında 10’uncu sırada yerimizi almış bulunmaktayız. Böylece; Fransa, Almanya, Norveç ve İsveç gibi gelişmiş ülkeleri geride bırakmış olduk. Söz konusu raporda e-Devlet hizmetimiz ‘Kullanıcı Odaklılık’ kategorisinde 3’üncü olmuş, ‘İkametgahım Bütünleşik’ hizmeti ise birincilik almıştır.” diye konuştu.

Yılmaz, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra da depremzede vatandaşlar için 13 yeni dijital hizmetin de e-Devlet’te kullanıma sokulduğunu bildirdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir