Spor Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman

admin admin -

Cumhurbaşkanı Erdoğan, nisan ayında yaptığı açıklamada, yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz aile kredisi vereceklerini söylemişti.

26 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen son Kabine Toplantısı’ndan sonra da Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarını tamamladıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız.” dedi.

Erdoğan, “Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız.” açıklamasını yaptı.

150 bin TL evlilik kredisi iki yıl geri ödemesiz olarak yeni evlenecek çiftlere verilmesi bekleniyor. Gençleri teşvik etmek ve evlenecek çiftlere kolaylık sağlamak amacıyla faizsiz kredi 48 ayda geri ödenecek. 48 ay (4 yıl) vadeli evlilik kredisi kurulacak Aile Ve Gençlik Bankası’ndan sağlanıyor olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı evlilik kredisinin ayrıntılarını Meclis’e sunulacak kanun teklifi ile netleşecek. Teklifte yaş sınırının ve gelir durumunun kredi şartlarından bir olması bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir